ThetaTechnika®

Intuitív és még anatómia is?

2017. január 01. - ThetaTechnika® Blog

INTUITÍV, ÉS MÉG ANATÓMIA IS?

 

INTUÍCIÓ

Az intuíció nemcsak valamilyen spirituális kiváltság, a legtöbb embernek nagyon jó megérzései vannak. Mindenkinek van legalább egy olyan története, amikor valami furcsa megmagyarázhatatlan dolog történt vele: előre megérzett valamit, meglátott valamit, vagy ösztönösen tudta merre kell mennie egy vadidegen úton, vagy előre tudta, hogy mi fog történni a következő másodpercekben, vagy órákban. Nagyon sok olyan élethelyzet van, ahol útmutatást, segítséget kapunk. Ilyenkor mintha a fizika törvényei „megbolondulnának”, a mindennapi működés félreáll, és valami más veszi át a helyét, akár csak egy pillanatra vagy hosszú percekre. Müller Péter ezt „lélekjelenlétnek” hívja. A ThétaHealing® a hetedik sík tudatosságának. Olyan érdekes minőségek ezek, amikor egyszerűen tudod, hogy mit kell tenned, például vészhelyzetben képes vagy a pillanat törtrésze alatt párhuzamosan több dolgot megcselekedni egyszerre, vagy a fizikai erődet meghazudtoló dolgokat elmozdítani, mert segíteni, beavatkozni kell.

Az intuíció, azaz megérzés többféle csatornán érkezhet hozzánk. Lehet ez egy gondolat, egy megérzés, egy hang, egy kép, vagy egyszerűen csak kiráz a hideg. Ahhoz vagyunk hozzászokva, hogy érzékszerveinken keresztül fogadjuk az ingereket, a látás, a hallás, tapintás útján. De vannak olyan csatornák, amiket nem használunk, vagy csak elfelejtettünk használni a mindennapokban. Pedig mindenki jó valamiben!

Nagymamám például beleszagolt a levegőbe és azt mondta: „Jön az idő!” Ami azt jelentette, hogy esni fog, és minden egyes alkalommal igaza lett. De nem csak ő tudta, érezte a zsigereiben, hanem minden parasztember az akkori időkben, hiszen a termés függött ettől a tudástól. A betevő falat.

Manapság az embereknek kevesebb alkalmuk van használni ezt a képességüket, ami nem azt jelenti, hogy nincs. Jó hír, hogy ez a tudás, ez az érzékelés feleleveníthető, mert amit az agy, az elme megtanult, az ott van a tudat valamelyik szintjén. Az agyunk, mint a számítógép merevlemeze mindent tárol, és az bizonyos pillanatokban előhozható. Erre a képességre épít a ThetaHealing®, és azon belül is az INTUITÍV ANATÓMIA tanfolyam, ahol 15 napon keresztül erre tréningezzük az agyunkat, a testünket, és minden érzékszervüket, hogy emlékezzen!

ANATÓMIA

Az anatómia az a tudomány, amely a test felépítésével, a sejtek, a szövetek, és a szervek szerkezetével foglalkozik. A szó jelentése élettan, felosztható szabad szemmel látható, és szabad szemmel láthatatlan struktúrákra. Az anatómia tudománya a könnyebb érthetőség kedvéért általában részekre bontva mutatja be az emberi testet. De valójában belül az emberi test meglehetősen zsúfolt. A szervek és szövetek szorosan egymáshoz nyomódnak. Nincs sok szabad hely és állandóan történik valami. Állandó mozgásban vannak.

INTUITÍV ANATÓMIA

A testünkben lévő szervek összhangban működnek. Testünk legapróbb részeiben, a sejtekben, a sejtmagban, az abban lévő DNS molekulákban van minden információ, ami a test működéséhez elengedhetetlen. De nem csak biológiai információk kódolódnak a sejtekbe, hanem megtalálható benne az, amit bármely létformában megtapasztaltunk. Ott kódolódik az a tudás, az a tapasztalat, amit szüleink, nagyszüleink tapasztaltak és ránk örökítettek. Természetesen örököltünk külső és belső tulajdonságokat. Külső mindenkinek egyértelmű: a testméret, a szemed színe stb. Belső tulajdonságok, azaz, hogy milyen személyiség vagy, vidám vagy melankolikus, barátságos vagy visszahúzódó, ezeket az erényeket a családi minták és a neveltetésed adják.

A sejtekben tiszta információk vannak, de ha a sejtek összeállnak szövetekké, vagy szervekké, azokban már más információt hordoznak. Minden szerv más programmal, azaz hitrendszerrel rendelkezik. Ezzel foglalkozik, ezt tanítja az Intuitív Anatómia.

A TESTÜNK BESZÉL HOZZÁNK

A szervezetünk érez és mutatja az érzéseit, (mint a rádiónak, ami hullámokkal dolgozik,) adó –és vevő funkciói vannak. A testünk, a sejtjeink tárolják azokat az információkat, amelyek valaha érték, tárolja az elszenvedett traumákat, tárolja az örömöt, és a közte lévő sok-sok érzelmi minőséget. Minden érzésnek megvan a helye a testünkben, hiszen nem csak egy funkcionálisan működő mechanizmus, hanem érző, és ha jól figyelünk rá, akkor együttműködő rendszer. Pár könnyen emészthető példát írok le a továbbiakban.

CSONTOK hitrendszere

A csontok fizikai értelemben a testet támasztják. Érzelmi szinten - nem is olyan meglepő- a támogatottság érzetét mutatják. Ha a sejtjeink ismerik ezt az érzést, akkor a csontjaink egészségesek, ha nincs meg ez a minta, akkor a csontok többet törnek, deformálódnak. A támogatottság érzése, vagy ennek hiánya a szeretet elfogadásával is összefügg, hisz akit szeretnek, az érzi a támogatottságot, és viszont. A csontok hitrendszere lehet az is, hogy a világ terhét kell a hátamon hordoznom, ez a támogatottság elfogadására való képtelenséget mutatja, és azt a mártír magatartást, hogy majd én egyedül megoldom, vagy azzal bűntetem magam tudat alatt, hogy vezekelnem kell valamiért. Nagyon sok ember túl sok feladatot vállal magára, és ez gyönyörűen megmutatkozik a tartásukon, a gerinc felső szakaszán.

EMÉSZTŐRENDSZER hitrendszere

A gyomrunk tárolja azokat az érzéseket, amik számunkra feldolgozatlanok, megemészthetetlenek. A magyar nyelv nagyon kifejező: „Mit nem vesz be a gyomrod?” Nem veszi be például a bántás, vagy akár a bántalmazás minőségét. A szexuális bántalmak a has jobb alsó részében, míg az érzelmi bántalmak a bal alsó részében raktározódnak. A máj a düh érzését tárolja, és a méreg érzését raktározzuk benne. A lép a bűntudatot őrzi. Ha az ember nem tudja milyen érzés szeretve és elfogadva lenni, az kihat a gyomrára és nem emészt rendesen. Ha az egyén ismeri a szeretet, odafigyelés, elfogadás erényét, akkor nincsenek emésztési problémái, könnyen fogadja az érzéseket és könnyen dolgozza fel azokat. Nincs elakadás a rendszerében. Ezt a minőséget a családunktól hozzuk, ők tanítják nekünk a fogantatásunk pillanatától kezdve a mai napig. Az emésztőrendszer természetesen nemcsak a gyomorból áll, számtalan más hitrendszer és érzés tartozik még ide.

SZEMEK hitrendszere

Egy dolgot tudunk megtartani életeink során: a szemeink energiáját. Azt is szokták mondani, hogy a szem a lélek tükre. A szem az emlékek tükre, csak nézz bele valakinek a szemébe, és ha hosszasan szemléled, életeket láthatsz benne. Ha valakinek a szemében az igazságot látod, azt az embert tiszteled. De azaz ember, aki hazudik, nem is tud a szemedbe nézni. Amikor a szemekkel dolgozunk, az igazság erényével dolgozunk. Néhányan olyan nehezen látják meg azt a helyzetet, amiben vannak, hogy a szemük látása sínyli meg. Az se mindegy, hogy melyik szemünkkel van gond, aki a bal szemével lát kevésbé, ő a múltban lévő dolgokra képtelen ránézni, aki a jobb szemével küszködik, ő a jövőtől tart. Aki nem mer, vagy nem akar meglátni dolgokat, ő saját magát akadályozza. És hogy miért, az már egy másik történet.

A következő INTUITÍV ANATÓMIA tanfolyamot, ha szeretnél többet hallani a témáról, megismerni érzéseidet és annak hatalmas tárházát, mellesleg változtatni rajta, ha kell: 2018. Augusztus 23-tól tartom. Bővebb információ: info.thetatechnika@gmail.com

Molnár Erika

A ThetaHealing® módszer hivatalos tanára

Master of ThetaHealing

www.thetatechnika.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://thetatechnika.blog.hu/api/trackback/id/tr6512087889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.